Održan prvi Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2021/2022

Prezentacije 18 organa javne uprave koji su učestvovali na prvom Sajmu studentske stručne prakse u javnoj upravi 2021/2022, koji je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave organizovalo uz podršku EU projekta „Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave“ posetilo je tokom dva dana trajanja preko 2000 studenata, a više od 1000 njih obišlo je štandove organa i univerziteta i tako se upoznalo sa ponudom stručne prakse u javnoj upravi u školskoj 2021/2022. godini.

Sajam je održan 4. i 5. novembra na modernoj onlajn platformi specijalno izrađenoj za ovu namenu, virtuelizacijom Palate Srbija, što je svim posetiocima i studentima, ali i članova akademske zajednice i organa javne uprave omogućilo dinamičnu sajamsku manifestaciju, sa velikim brojem istovremenih sesija, tematskih tribina i panela, posete štandovima organa i univerziteta učesnika Sajma. 

Na Sajmu je učestvovalo 18 organa javne uprave (13 državnih organa i pet lokalnih samouprava), koji su obezbedili gotovo 400 mesta za pohađanje stručne prakse za studente pet državnih univerziteta.

Stručna praksa u organima javne uprave u toku školske 2021/2022. godine realizovaće se za studente završne godine osnovnih akademskih studija.

Digitalna platforma putem koje je održan Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2021/2022. biće aktivna do kraja 2021. godine (ulaz na platformu je na adresi www.strucnapraksa.mduls.gov.rs), tako da svi koji su zainteresovani za studentsku stručnu praksu ili žele da vide unutrašnjost Palate Srbija mogu to da učine. 

Opsežnu tehničku podršku MPALSG-u u pripremi prvog Sajma studentskih stručnih praksi pružio je EU projekat „Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave“. Ceo projektni tim je tokom nekoliko meseci bio uključen u pripremne aktivnosti uključujući i samu realizaciju Sajma i njegovo komuniciranje u medijima.


Last updated: 26. April 2024. 13:43